środa, 25 lutego 2015

Karczma Polany, Kościelisko

Restauracj bliżej znana z programu rozrywkowego Kuchenne Rewolucje. Miejsce to jest idealnym przystankiem dla tych którzy chcą zasmakować pysznego regionalnego jedzenia w miłej i spokojnej atmosferze. Jedzenie jest wspaniałe i ceny są porównywalne z knajpami z Krupówek, lecz jakości nie da sie porównać. Jedzenie w sercu Zakopanego jest robione na szybko i bez wkładania serca w potrawy. Dlatego jeżeli chcecie spróbować czegoś innego to serdecznie polecam. Miejsce znajduje sie ok. 7km od Zakopanego. 

Po drugiej stronie ulicy od restauracji jest spory parking połączony z małym amfiteatrem i palcem zabaw. 










Wewnątrz jest bardzo przytulnie i jeśli wam sie uda to nawet dostaniecie stolik przy kominku.
Stoliki ustawione sa w taki sposób aby była zachowana intymność.





Osobiście zakochany jestem w pierogach z gęsiną, jest to smak który kojarzy mi się teraz nierozerwalnie z górami. 
Polecam też kociołek zbójnicki ( możliwe ze nazywa sie inaczej :) ) 

Pierog z Gęsiną

Hałuski z boczkiem 

Wyśmienita tarta z regionalnych serów

Moskole z sosem miesno-paprykowym

Jedyna rzecz na jakiej sie zawiodłem to deser :( miała być lodowa beza a były lody, plus ze robione przez restauracje, śmietana ze spray'a i przypalony bezik. Szkoda, żałuje ze nie zamówiłem musu czekoladowego z wiśniówką, który jest wybitny. 

























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz