Porcja na ok. 20 babeczek
Czas przygotowania 10 min + 10-15 min pieczenia
Składniki:
- 125g mąki pszennej, wcześniej przesianej
- 125g białego cukru
- 125g bardzo miękkiego masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka mleka
- 2 średnie jaja
Przygotowanie:
Piekarnik nastawiamy na 180*C
Blachę na muffiny wykładamy papilotkami.
Wszystkie składniki wkładamy do misy i ucieramy mikserem. Kiedy masa będzie jednolita, przestajemy ucierać aby nie zabardzo napowietrzyć ciasto. Kiedy bedzie mocno napowietrzone babeczki nieładnie wyrosną.
Nakładamy do połowy papierowych foremek i wkładamy do piekarnika na 10-15 min.
Kiedy nabiorą złotego koloru możemy je wyjmować i studzić na kratce. S
Dekorowanie zależy od was, ja podam kilka pomysłów jak to zrobić.
1) Krem maślany, nadzienie z konfitury wiśniowej i dekoracja z lukru plastycznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz